Xocolata de la bona

06.11.20

La xocolata de la bona es pot menjar tot l’any. Sovint la relacionem amb el fred, perquè ens imaginem una tassa ben calenta, i potser amb una mica de nata per sobre. Però la xocolata es pot menjar de moltes maneres, fins i tot a 40 graus de temperatura, sempre que sigui de la bona és clar.

A nosaltres ens agrada parlar de la bona no només en el sentit del gust sinó també en el social. Què vol dir això?

Les plantacions de cacau

Ja fa uns anys que a La Colmena treballem només amb cacau sostenible i socialment responsable. En els darrers anys s’ha parlat molt de les males condicions de vida dels cultivadors de cacau a països com Vietnam o Costa d’Ivori, on generalment són petites plantacions familiars. Al gràfic podeu veure com l’any 1980 els productors es quedaven un 16% dels beneficis del comerç del cacau, i l’any 2015 ja només era un 6,6%.

Això s’està intentant revertir amb iniciatives com Next Generation Cacao Foundation de Cacao Trace, el nostre proveïdor de xocolata. Podeu veure a la seva web com una de les mesures és que, per cada kilo de perles de xocolata que comprem per convertir en les nostres barres de xocolata, torrons, cràckers…el productor rep 0,10€ extres.

Amb xocolata de la bona creem grans productes

Sempre diem que a la Pastisseria La Colmena la prioritat no són les grans innovacions ni l’estètica dels productes que venem. Sabem que sovint mengem per la vista, i que és important que l’acabat sigui bonic, però també tenim molt clar que la bellesa és a l’interior, al menjar també. És per aquest motiu que la nostra prioritat és partir d’una matèria primera de gran qualitat. Si els ingredients són bons i es treballen bé, el producte final ho és.

Què en fem per exemple? Els cràckers de xocolata negra, llet i blanca amb totes les variants (amb fruits secs, taronja, iogurt, gingebre i d’altres). Les roques amb cereals, taronja i panses, els torrons trufats de Nadal (en parlarem els propers dies extensament), les pastes del dia que porten xocolata, pastissos… Les possibilitats de la xocolata són infinites, és l’aliment perfecte?.

Tornar al blog
0

Cistella de la compra

Aceptar Aquesta plataforma web utilitza cookies pròpies per a recopilar informació que ajudi a optimitzar la visita a la pàgina web i cookies de tercers per a recollir informació sobre les seves visites i l’ús de la nostra web. Vostè pot permetre el seu ús, rebutjar-ho o canviar la configuració quan ho desitgi. En cas de seguir navegant, es considerarà que accepta l’ús.