Des de 1849 endolcint Barcelona

La Colmena és una de les pastisseries més antigues de Barcelona; porta més d’un segle perfumant la plaça de l’Àngel amb l’aroma dels seus caramels artesans..

El nom original del negoci era Ca l’Abella, l’any 1849 Rosendo Abella tenia la confiteria a l’antiga Baixada de la presó núm. 11 (ara Baixada de la Llibreteria) just al davant de la seva ubicació actual.

L’any 1868, la família Costa va adquirir el negoci, el va traslladar a l’emplaçament actual i va canviar el nom pel de La Colmena -mantenint ambdós rètols a la façana-. Tenim documentada la inauguració de la nova botiga per què es va publicar al Diari de Barcelona el dia 7 d’abril de 1968.

Més endavant, la pastisseria canviaria de propietaris essent de Morató i Santpera el 1912 i de Chocolates J. Camps el 1921.

Finalment, el 1927 els germans Josep i Francesc Roig Manubens van adquirir el negoci que ara regenta el seu nét Josep Maria Roig. Toni Roig, besnét de Francesc i fill de Josep Maria, és qui s’encarrega actualment d’elaborar els caramels de la manera tradicional juntament amb altres dolços típics de la pastisseria tradicional catalana.

Descarregar història en Pdf
0

Cistella de la compra

Aceptar Aquesta plataforma web utilitza cookies pròpies per a recopilar informació que ajudi a optimitzar la visita a la pàgina web i cookies de tercers per a recollir informació sobre les seves visites i l’ús de la nostra web. Vostè pot permetre el seu ús, rebutjar-ho o canviar la configuració quan ho desitgi. En cas de seguir navegant, es considerarà que accepta l’ús.