Cristines de Pasqua

27.03.21

La Mona més tradicional

Sabem que les mones de xocolata sempre són les més vistoses, i sovint les que agraden més als fillols i les filloles mentre són petits, però avui us parlem de les Cristines de Pasqua, la mona més tradicional de totes. Si fa tant de temps que es fa deu ser per alguna cosa.

Per què els ous?

Les Cristines de Pasqua tenen un origen incert. Es creu que eren una ofrena com a símbol de bons desitjos, entre ells la fertilitat. El nom ve de Cristià, tot i que tal com dèiem quan parlàvem dels Pastissos de Pasqua a l’entrada anterior del blog, la paraula Mona ve de l’àrab munna (menjar que ens portem a la boca).

Pel que fa als ous que porten al damunt, simbolitzen els bons desitjos, i potser fan referència a la fertilitat o reproducció. Abans de posar-los sobre la massa de brioix crua es renten i es bullen, i després es posa tot junt al forn. Aquest brioix ha de quedar ben esponjós, acabat amb el sucre per sobre i palets d’ametlla.

El nombre d’ous que porta la mona no és casual, per què el costum diu que n’ha de tenir tants com anys té qui la rep, fins a un màxim de 12, edat en que abans es feia la Primera Comunió. És tradició comprar aquest dolç el mateix dia de la mona o Dilluns de Pasqua, que aquest any 2021 és el 5 d’abril. Si la voleu per un altre dia cap problema, la podeu encarregar. És ideal com a postre o com a berenar, i sempre va bé acompanyar-la amb una mica de xocolata.

Per cert, una mona de Pasqua, sigui del tipus que sigui, no es considera acabada fins que no té les seves plomes de colors. O en el cas de les de xocolata, pollets grocs.

Per acabar, les Cristines les venem només a la botiga física, si voleu fer la compra de Pasqua online, hi teniu les Mones de xocolata i els Pastissos de Pasqua.

Bona Pasqua!

Tornar al blog
0

Cistella de la compra

Aceptar Aquesta plataforma web utilitza cookies pròpies per a recopilar informació que ajudi a optimitzar la visita a la pàgina web i cookies de tercers per a recollir informació sobre les seves visites i l’ús de la nostra web. Vostè pot permetre el seu ús, rebutjar-ho o canviar la configuració quan ho desitgi. En cas de seguir navegant, es considerarà que accepta l’ús.