Coques de Sant Joan

12.06.21

Ja pensem en la Revetlla de Sant Joan

La Nit de Sant Joan celebrem el solstici d’estiu. Encara que el seu nom faci referència al naixement de Sant Joan Baptista, és una festa pagana anterior al cristianisme, de culte al sol. Popularment és una nit de disbauxa entorn el foc, generalment amb grups d’amics, famílies o veïns, sovint entorn una taula amb un sopar senzill on el més important ( o això és el que ens agrada pensar) són les postres, les coques de Sant Joan!.

Si celebreu la festa a Barcelona, podeu anar la tarda del 23 de juny a la Plaça Sant Jaume, on es fa la rebuda de la Flama del Canigó per part de les autoritats municipals,  l’Àliga i els Gegants de la Ciutat. Més tard, quan es pon el sol, els veïnats preparen les fogueres que iluminaran la ciutat.

foguera sant joan pastisseria la colmena online Barcelona

Foguera de Sant Joan

Les Coques de Sant Joan

Quan els focs són en marxa comença una altra part fonamental de la Revetlla, els sopars en grup, que sembla que aquest any ja podrem fer amb força normalitat. A les postres és on entrem les pastisseries ja que no pot haver taula de Sant Joan sense les seves coques. Quines us agraden més?

En realitat la que ostenta el nom de Coca de Sant Joan és la de pasta de brioix amb fruita confitada variada i pinyons, amb crema o sense, però n’hi ha d’altres tipus. De ben segur la segona en popularitat és la de pasta de full amb llardons, cruixent i dolça.

coca de sant joan fruita pastisseria online la colmena Barcelona

Coca de fruita de la Pastisseria La Colmena online de Barcelona

De pasta de full també són molt apreciades les farcides, a La Colmena en fem tres varietats, de crema per dins i cireres per sobre, cabell d’àngel acabada amb síndria, i de xocolata negra, tota una explosió de sabor.

Amb pasta de brioix us proposem les varietats de massapà amb taronja, crema amb cireres i cabell d’àngel amb síndria.

coca de sant Joan full xocolata tall pastisseria online la colmena Barcelona

Coca de full amb xocolata de la Pastisseria online la colmena de Barcelona

Si teniu pensat celebrar la Revetlla a Barcelona, podeu veure el plànol de les fogueres previstes a la ciutat.

Bona Revetlla de Sant Joan!

Tornar al blog
0

Cistella de la compra

Aceptar Aquesta plataforma web utilitza cookies pròpies per a recopilar informació que ajudi a optimitzar la visita a la pàgina web i cookies de tercers per a recollir informació sobre les seves visites i l’ús de la nostra web. Vostè pot permetre el seu ús, rebutjar-ho o canviar la configuració quan ho desitgi. En cas de seguir navegant, es considerarà que accepta l’ús.