Els mateixos caramels de la casa des de el segle XIX.

A Pastisseria la Colmena fem caramels artesans de de 1849, quan es feien al local del davant per Rosendo Abella. El procés d’elaboració segueix sent el mateix, i els fem a partir d’olis essencials excepte el de mel.

En fem de 18 sabors. Els d’herbes: farigola, fonoll, malví, espígol, romaní, menta, anís, pi i eucaliptus. Els de fruites: maduixa, grosella, magrana, llimona, taronja i pinya. I els de vainilla, cafè i mel.

Emboliquem els caramels tots a mà un per un perquè els marquem amb un corró manual i queden irregulars, especialment els que són als marges de la planxa. Després de marcar-los i separar-los un a un, els dipositem tots a un gran sedàs. Allà els freguem ben fort amb l’ajut d’un guant gruixut, perquè les vores del caramel queden molt vives i cal arrodonir-les una mica. Fet això, els aboquem tots a una caixa a l’espera que unes mans hàbils els emboliquin.

L’embolcall consisteix en dos papers, un interior parafinat per evitar que s’enganxin, i l’exterior on s’hi indica el sabor. Els que porten paper vermell són les variants que es fan des dels origens de La Colmena. Els que van amb paper blau es van afegir posteriorment, però d’això ja fa més de 50 anys.

Si voleu més informació dels nostres caramels podeu mirar les coses que us expliquem al nostre blog. I sobretot els hauríeu de tastar ja que són tota una tradició de la ciutat.