Braç de gitano de xocolata i nata

30.04.14

Braç-de-xocolata-Pastisseria-La-Colmena

El braç de gitano és un postre tradicional conegut a molts països del món, amb diferents variants i noms. Aquí el més tradicional sempre ha estat el cremat per sobre, i sembla ser que la seva forma i el seu to torrat van inspirar el seu nom popular. Actualment se’n fan de més varietats, farcit de nata o de trufa i recobert de xocolata o de crema cremada. També en podeu trobar farcit de xixona, de nata amb petits trossets de xocolata negra, de llimona…

A La Colmena cada dia tenim preparades totes aquestes variants, i també fem per encàrrec el braç farcit de crema i el recobert de sucre glaç amb qualsevol dels farcits.

Amb una forma similar també es fa la Núria, que és un pastís allargat i estret com el braç de gitano però no s’acaba rodó sinó rectangular.. Té una base de pa de pessic, una capa de nata, de trufa i un acabat de pa de pessic amb crema cremada. Quan aquesta peça es talla en porcions de mida individual es coneix amb el nom d’Elisabet.

Tornar al blog
0

Cistella de la compra

Aceptar Aquesta plataforma web utilitza cookies pròpies per a recopilar informació que ajudi a optimitzar la visita a la pàgina web i cookies de tercers per a recollir informació sobre les seves visites i l’ús de la nostra web. Vostè pot permetre el seu ús, rebutjar-ho o canviar la configuració quan ho desitgi. En cas de seguir navegant, es considerarà que accepta l’ús.