Bolados o Esponjats de sucre

08.07.21

Els bolados o esponjats de sucre són tota una raresa actualment, per això ha estat difícil triar el títol d’aquesta entrada del blog. No per què no tinguem clar de què us volem parlar sinó per què tradicionalment n’hem dit bolados als sucres amb diferents sabors que fem durant l’època d’estiu, però sembla que la manera més normativa d’anomenar-los és esponjats. Us posem enllaç a la definició que apareix a la web Optimot, que sempre va bé quan temps dubtes lingüístics.

Bolado és més aviat el terme adaptat del castellà, que també usa la paraula azucarillo. Per les persones més grans no cal explicar què són els esponjats, segur que de petits en van demanar moltes vegades, però actualment són uns dolços que s’elaboraren a molts pocs llocs. A la Pastisseria La Colmena, com que som amants de mantenir les tradicions antigues, encara els fem. És un producte exclusivament de l’època d’estiu, més o menys des de Sant Joan fins a finals de Setembre, i això té un motiu molt clar.

Quan arriba la calor fem bolados

bolado variat de la pastisseria online la colmena Barcelona

Bolados de colors de la Pastisseria la Colmena de Barcelona

I per què a l’estiu? Doncs per què aquests dolços es consumien com a refrescos, abans que s’inventessin els industrials com la Coca Cola, es desfeien en aigua ben fresca i servien per fer passar la calor, cadascú triant el seu sabor preferit. Es desfan amb molta facilitat, perquè tot i semblar el carbó de reis, la seva consistència és bastant més feble.

Coneixies aquest dolç tan curiós? Si passes aquests dies per la botiga veuràs com de vistosos queden a l’aparador que els dediquem tots els estius, per què tot i que no estan de moda els aliments ensucrats, no volem perdre les coses que han fet feliç a tanta gent.

Tornar al blog
0

Cistella de la compra

Aceptar Aquesta plataforma web utilitza cookies pròpies per a recopilar informació que ajudi a optimitzar la visita a la pàgina web i cookies de tercers per a recollir informació sobre les seves visites i l’ús de la nostra web. Vostè pot permetre el seu ús, rebutjar-ho o canviar la configuració quan ho desitgi. En cas de seguir navegant, es considerarà que accepta l’ús.